Rehberlik & Danışmanlık

Özgüven Anaokulunda

Rehberlik & Danışmanlık
Çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerinde sağlıklı gelişimlerini sağlamak için rehberlik danışmanlık çalışmaları yapıyoruz. Psikolojik danışmanımız, çocuklarımızın ilk sosyal açılımlarını destekleyici çalışmalar yapıyor. Okulumuzda yer alan psikolojik danışmanımız çocuklarımızı sınıf ortamında gözlemleyerek; çocuklarımızın gelişimlerini takip ediyor. Çocuklarımızın yetenek alanlarını, kişilik özelliklerini, desteklenmesi gereken yönlerini belirleyip bu alanda çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda çocuklarımızın gelişimleriyle ilgili öğretmenlerimize, velilerimize rehberlik ediyor ve bilgilendirmelerde bulunuyor. Her çocuğumuzla ilgili gelişim davranış portfolyosu tutuyor. Çocuklarımızın kişilik ve karakter kazanımlarına rehberlik ediyor. Çocuklarımızın bilişsel, duygusal, sosyal, dil, psikomotor ve öz bakım gelişim durumları hakkında çalışmalar yapıyor. Velilerimiz psikolojik danışmanımızla görüşmeler yaparak, çocuklarımızın gelişimleriyle ilgili bilgi sahibi olma imkânına sahip oluyorlar.