Özgüven Anaokulu olarak

Sevgili Velilerimiz,
“Her çocuğun ilgi ve yeteneklerine göre eğitim alma hakkı vardır.”

İnsan yaşamının en kritik evresi olan, 0-6 yaş döneminin ilk üç yaşında bebeğin annesiyle birlikte olması temel güven duygusu açısından son derece önemlidir. Sonraki 3-6 yaş döneminde ise tüm gelişim alanlarını destekleyici, kendini güvende hissedeceği bir kurumda yaşıtlarıyla birlikte iyi bir eğitim programına dâhil olması gerekir.

Çocuklarımız için oluşturduğumuz, kendi sınıflarının dışındaki müstakil atölyelerde alan çalışmaları yapıyoruz. Sanat, müzik, spor, akıl oyunları, kids club, satranç, drama, doğa&trikking, yüzme, bale&dans atölyelerimizde çocuklarımız alanında uzman eğitimcilerden eğitim alma imkanı buluyorlar.

Okulumuzda bireyselleştirilmiş ve zenginleştirilmiş eğitim programı uyguluyoruz. Çocuklarımızın özgüven kazanımlarını destekleyecek atölye çalışmaları yapıyoruz. Atölye çalışmalarımızda çocuklarımızın farklı alanlarda kendilerini ifade etmelerine imkan sağlıyoruz. Bireyselleştirilmiş eğitim etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Eğitim programımızda güncel yöntemler ve kaynaklar kullanıyoruz. Çocuklarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkaran etkinliklere ağırlık veriyoruz. Çocuklarımızın kritik yapmasını ve üretici düşünme güçlerini geliştirmeyi sağlayan uygulamalar yapıyoruz. Çocuklarımızın problem çözme, hafıza gelişimi, dikkat ve odaklanma gibi becerilerini arttırmayı amaçlıyoruz.

Kurumumuzda, eğitim ve öğretim programımızı hazırlarken, çocuğumuzun yaşını, gelişim özelliklerini temel alarak çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bir program hazırlıyoruz. Etkinliklerimizi çocuğumuzun tüm gelişim alanlarına katkıda bulunacak şekilde planlıyor ve çocuklarımızın bireysel ayrıcalıklarını dikkate alarak; esnek bir şekilde uyguluyoruz. Ayrıca, çalışmalarımızda hem bireysel, hem grup etkinliklerine yer vererek, çocuklarımızın yalnız ve bir arada iş yapabilme becerisinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimini, dil ve iletişim gelişimini, bilişsel gelişimini, psikomotor gelişimini destekleyici uygulamalarda bulunurken; çocuklarımızın güven ve özgüven gelişimine destek sağlıyoruz.

Kurumumuzda ilgi, yetenek ve değer alanlarına göre seçilmiş ve alanında Uzman eğitimcilere yer veriyoruz. Eğitimcilerimize periyodik hizmet içi eğitimler veriyoruz.