Vizyonumuz

Atatürk ilke ve inkılapları ve cumhuriyet  sevgisi doğrultusunda, eğitim öğretim etkinliklerini sürdüren okulumuz, kurumsallaşma yolunda, okul öncesi mesleki etik ve ahlaki değerleri koruyan, bünyesinde bulunan bütün eğitim personeli ile beraber, birey odaklı, yeni özgün ve farkındalık yaratan bir eğitim kurumu olma hedefi ile yola çıkmıştır.

2009 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan kurumumuz,  faaliyete geçtiği  günden itibaren  şeffaf yönetim anlayışı, kaliteli ve nitelikli eğitim faaliyetleri ve velilerimizin destek ve katkılarıyla alanında güvenilir saygın bir eğitim kurumu olarak  hayatına devam etmektedir.

Bu yolda bizimle birlikte olan tüm anne baba ve çocuklarımıza, bizimle paylaştıkları mutlu ve değerli anları için teşekkür ederiz .

“Okul; insanlığa saygıyı,millet ve memlekete sevgiyi ve bağımsızlık şerefini öğreten kutsal bir yerdir.

Memleket evladı, ekonomik hayatta etken, yapıcı ve başarılı olacak şekilde donatılmalıdır.

Milli ahlakımız, uygar esaslarla ve özgür fikirlerle geliştirilmeli ve güçlendirilmelidir.”

Diyen ; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim anlayışı, vizyonumuzu oluşturan ilham kaynağımızdır.

KURUMSAL HEDEFİMİZ

2016 yılından itibaren ilkokul hizmetlerine başlayan okulumuz Özgüven İlkokulu olarak anasınıfından ortaokuluna kadar eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettirmektedir. Kurumumuz günümüz çocuklarının ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek şekilde teknolojideki gelişmelere uygun öğrenme ortam ve imkanları yaratarak; yaşam boyu öğrenmeyi model alarak kabul eder.

Bu amaçla öğrencilerimizi zorunlu ve koşullu bir mesleğe değil; becerilerine, sevdikleri hizmet alanlarına, kişisel kabiliyetlerine, kendilerini sürekli geliştirmeye, hayat amaçlarına göre kesintisiz araştırmaya, öğrenmeye yönlendirilmesi eğitim felsefemizin, özgüvenli, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, insan haklarına saygılı, günlük sorunlara çözüm üreten, entelektüel yönü gelişmiş, Türkçe’yi ve en az iki yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan, okul ortamında kazandıklarını yaşamlarına uygulayabilen ve disiplinli çalışma alışkanlığı edinmiş donanımlı bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Cumhuriyet değerlerinin  ve anlamının farkında ,özgüveni yüksek,  çevreye  ve doğa duyarlı,empati kurabilen , sosyal duyarlılıklara sahip ,iletişimi yetenekleri güçlü,paylaşmaktan ve beraber olduğu toplumun bir  parçası olmaktan mutluluk duyan, hayal kuran, soru soran, bilimsel şüpheciliğe ve akla sahip  özgür ruhlu bireyler yetiştirmektir.

Her çocuk bir bireydir ve eğitim; her bireyin etik, estetik, ahlaki değerlerinin   gelişimini hedefleyen ,bireye özel kişisel yaklaşımlar gerektirir...