Beslenme

              Çocuklarımızın yıllar içinde bedensel bilişsel olarak sağlıklı gelişimlerini sağlamak ve bağışıklık sistemlerini güçlü tutmak için dengeli ve besleyici ,katkısız doğal gıdalardan oluşan bir beslenme programının uygulanmasının gerektiğini  düşünüyoruz. Bu nedenle beslenme listemizde şu kriterler uygulanmkatadır.

              Yemek öğünlerimiz de özellikle ikindi kahvaltısı ve kahvaltılar da hazır gıda kullanılmamakta (kek büsküvi, kraker, çokomel, nesquik v.b ) kek, poaça börek gibi yemek listemizde yer alan ürünlerin tümü mutfağımızda üretilmektedir.

              Yemek ve kahvaltı öğünlerimizde doğal organik ürünler kullanılmasına gayret edilmekte yine tereyağı (doğal köy tereyağı), bal (doğal polenli petek balı ), peynir (börek ve tostlarda doğal köy peyniri) v.b ürünler doğal olarak temin edilmeye çalışılmaktadır.       

              Etli, tavuklu ve etli sebzeli yemek öğünlerimiz en az 3 çeşitten oluşup, öğünlerde porsiyon kısıtlaması bulunmamaktadır.

              Çoko krem,nesquik v.b yapay tatlandırıcı gliserin şurubu içeren besinler yerine doğal pekmez bal reçel gibi ürünler yemek listemize konmakta ,reçellerimiz kendi mutfağımızda üretilmektedir.

              Kışın tüketilen salça ve domates ihtiyaçlarımız mevsiminde alınan doğal domatesler ile yapılan konservelerden karşılanmaktadır.

              Bahçemizde yetişen ağaçlarımızdan  reçel ve marmelat üretimi yapılmaktadır.

              Tavuk ürünlerimiz Banvit veya CP, peynir ürünlerinde Bahçıvan markası tercih edilmektedir.


MAYIS AYI YEMEK LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ... (pdf)