Algoritma & Robotik Kodlama

Tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Özgüven Koleji, anasınıfından itibaren öğrencilerine Algoritma & Robotik Kodlama eğitimi vermektedir. 4 yaş ve üzeri anasınıfı öğrencilerimiz, Robotik Kodlama dersine ön hazırlık olan Algoritma dersini alırlar. Haftada 2 ders saati ile alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Bu dersle amacımız, öğrencilerimizin Algoritmik Düşünme Becerisi edinmesini ve bu beceriyi geliştirmelerini sağlamaktır. Algoritma dersimizde; algoritma çalışma etkinlikleri, algoritmik düşünme becerisini destekleyici oyunlar, drama etkinlikleri uygulanır.

Algoritma ve Kodlama eğitiminde dünya çapında öncü sitelerden; Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi profesyonel isimlerin desteklediği Code.org sitesi referans alınarak hazırlanmış eğitim programımızla ders içi etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz.

Algoritma dersimiz ile öğrencilerimiz;

• Bilimsel düşünerek bilim insanı olma yolunda ilk adımlarını atmış olurlar.
  • Grup çalışmaları ile görev paylaşımı yapabilmeyi ve sorumluluk almayı öğrenirler.
  • Sistemli ve sıralı düşünerek problem çözme becerileri gelişir.
  • Matematik ve analitik düşünme becerisi alt yapısı gelişir.
  • Motivasyonları ve özgüvenleri artar.
  • Bellek eğitimine katkı sağlar.
  • Derste edindiği becerileri, gerçek hayata transfer edebilmeyi öğrenirler.

Algoritma & Robotik Kodlama dersimiz ile öğrencilerimiz, algoritmik düşünme becerisi kazanarak;

• Yorumlama
  • Akıl Yürütme
  • Çözüm Yolları Üretme
  • Farklı Çözüm Yolları Keşfedebilme
  • Problem Çözme
  • Analiz Etme
  • Yaratıcı ve Eleştirel Düşünme
  • Olaylar Arası İlişki Kurabilme
  • Matematik ve Bilim alanları için gereken becerileri kazanmış olurlar.
Yorumlar :
Henüz yorum yok